Apró

Nem is lehetne kiválóbb alkalom az egykori Augustus császárról elnevezett hónap kezdő napjánál arra, hogy elhelyezzem ezen az oldalon is – ahol egykor szebb napokat töltöttem – az életpályám ezen kreatív időszakát lezáró darabot. A szöveg alatti linkre kattintva meg is hallgatható a kuplé.

 

Ismerkedni támadt kedvem – nincs csalás a szó mögött.
Ha hölgy volnál, több mint negyven, de nem több mint ötvenöt,
élhetsz akár Budapesten, vidéken vagy külföldön,
ragadd meg az alkalmat, hogy adataim föltöltöm.
Gondos szemmel olvasd el és elemezd a szöveget,
segítsd meg a Pókot, amely körénk Sorsot szövöget.
Bezárkózós életünkben egy ilyen úr nagy kincs ám!
Ne szalaszd el szerencsédet, ne habozzál, kattints rám!

Ha nem hangzik kínaiul Bernstein, Lennon, Anyegin,
lelkieken van a hangsúly, soha nem az anyagin,
számodra egy kapcsolatban legdöntőbb a vonzalom,
lennél mégis élettársként mecénásom, szponzorom,
támogatva egy amatőr versalkotót, dalszerzőt,
aki azért egyéb téren sem mondható rossznak, sőt…
Sivárodó életünkben egy ilyen úr nagy kincs ám!
Ragadd meg a szerencsédet, ne habozzál, kattints rám!

 

Beküldve a Nemzeti Össztánc Párkerítő Szolgálat "matchmaker.com" honlapjára, fizetett hirdetésként.

Apró

Hozzászólások

barnaby képe

Nagyon tetszik a vers, dal, gratulálok. Nem haragszol ha azt mondom, hogy olyan kuplé-szerű, fülbemászó ,éneklésre késztető...?Rád kattintottam...:)Üdvözöllek:B:)

Barna, ha valakinek egy szövegemmel kapcsolatban a "dal" vagy még inkább a "kuplé" kifejezés jut eszébe, azzal engem nem megsért, hanem visszaigazolja az elemi törekvéseimet. Bevallom, ennek a szövegnek a valóságos megzenésítésére még nem gondoltam, de persze nem is zárom ki. A legalkalmasabb műfajt máris meghatároztad, ehhez bizony a kuplé illik leginkább, a jó öreg néhai Kazal László valamelyik ismert régi számának dallamára. Már rémlik is valami... Hol is van az a szintetizátor? :)

Nagygyörgy Erzsébet képe

Kedves Lobra!

A koromat illetőleg, azthiszem passzolnék a megadott korra, de én már elkeltem...

Amúgy a versed nagyon tetszett.

Szeretettel Dyona

Kedves Dyona, sajnálatal értesültem a tulajdonképpen poziitív közlésedből,. hogy ez a parti ezúttal nem jön össze... Sajnálatomat osztja a már említett Nemzeti Össztánc Párkerítő Szolgálat is, tekintve, hogy jelentős közvetítési díjról kénytelen lemondani. A másik információ viszont - hogy tetszett a szöveg - minden kétséget kizáróan egyértelműen pozitív, köszönöm. :)

Nos, Joe, ami a párhuzamosan elindított demagográfiai programot illeti, valóban nem sok pozitívummal kecsegtethetem az össznépesség megcélzott bővülésében érdekelt ügyintézőket. Hacsak a házibarát be nem segít... Örülök viszont, ha esetleg a célközönséget képes lehetek majd megmosolyogtatni, abból lesz talán megfelelő szubjektumok között egy összekacsintás, amely ki tudja, mivé bontakozhat még ki, és így aztán, ha áttételesen is...

Frissítés: A szöveg ugyan nem módosult, de alatta van egy link az ismert videómegosztó felületre, ahol a kuplé immnáron meghallgatható. Köszönöm Barna iránymutató ösztönzését.

barnaby képe

Ross barátom, Tiéd az érdem, adta magát a versed...Mióta nem jártál felém, nagyon megfiatalodtál:)Üdvözöllek:B:)

Bizony ám, Barna, második gyermekkorom oda futott ki, hogy ismét elértem a sorköteles kort! Ez a fénykép a katonaigazolványomba volt beszögecselve, pontosan az Úr 1965-ödik évében.

barnaby képe

:))akkor én még a csattogós lepkét tologattam...bocs'a kis kitérőért versednél...

hubart képe

Remek formai ráérzéssel megírt versed dalnak is szórakoztató, és reklámszövegnek sem utolsó! :) Gratulálok, kedves Miki!

Köszönöm, Feri - és úgy látom, van nekem is gratulálni valóm. Azért vagyok bizonytalan benne, mert romlott a látásom. Tudod, az az átkozott Csarnokvíz... :)

Gratulálok! Dalnak is, versnek is nagyszerű! :)

Kedves Christina, köszönöm.

hzsike képe

Ez jólesett! :)

Remek szöveg, remek dal, remek hirdetés...remélem volt eredménye, kedves Miklós. :)

Örömmel voltam itt:Zsike

 

Kedves Zsike, szokás szerint a lényegre tapintottál. Mert hát igazából az oldalon egy versféleség látható, a megosztón pedig, ahová a link irányít, meghallgatható a kabarészám. De ugyanakkor mindezek csak keretet adnak a valódi tartalomnak: egy kétségbeesett műkedvelő művész (ezt az előző jelzős szerkezetet levédetem) elhaló hangon elrebegett segélysikolyának! Ilyen értelemben eredménye még nem volt, illetve egyetlen jó tanács azért érkezett: ha támogatásra van szüksége, írjon pályázatot. Na persze... Volt már pályázatom földbérletre, trafik-koncesszióra, nyerőgép-üzemeltetésre, ám a polgármester kihúzott a listáról. Már csak az utolsó mentőövbe tudok kapaszkodni: elindítom a Nemzeti Turul Légitársaságot, van egy ígéretem arra, hogy beszáll az Ikarosz Karosszériagyár is.

Drága Miklós!

Valaki lelőtte már a poénomat, de nem baj. Az elős két sor olvasása után volt egy tippem, ki is vagy Te. Aztán már biztos boltam benne. Ezer közül megismerni Téged! Fantasztikus humorral, ritmikával, dinamikával vagy képes alkotni! Én bizony nyomnék egy laikot! Tudom, azóta már van alatta zene is, mert a mű adja magát. Ragyogóan varázsolod vissza a "régi idők" jóízű szórakozását. Nagyon jól éreztem magam Nálad, köszönöm az élményt!

Szeretettel gratulálok: Zsuzsa

Kedves Zsuzsa, köszönöm a nagyon jól eső szavaidat. Attól tartok, csak ismétlem önmagamat: attól, aki a Te szinteden kedveli, ismeri, műveli a zenét - de mondhatnám úgy is, aki a zenében él - a dicsérő szavaknak számomra még nagyobb a súlya. Nagyon kedveltem Kazal Lászlót, és bár én már csak komikusként láthattam őt, tudom róla, hogy kiváló énekes volt. Érdekes módon ugyanez vonatkozik például Hofi Gézára vagy Kibédy Ervinre is. Nem is véletlen ez, hiszen a poénok elhelyezéséhez, felvezetéséhez, de még a lecsengetéséhez is kiemelkedő ritmusérzék szükséges.