Volt értelme....

      Megtörtént egy pici csoda az életem őszén, hiszen tavaszt élhettem át ezen az estén.
 Verseimet olyan emberek olvasták fel , akik szinte családtagnak számítanak... nem profi előadók de ,szeretik a verseket, az enyémeket is, - bevallom engem is. Elfogadva és feltétel nélkül a szeretet hangján adták   közre...élményszerű pillanatokat szereztek. Ők válogatták ki maguknak többől...
      Örömmel töltötték meg az est minden percét.
Meglepetések sora tette emlékezetessé ezt az  alkalmat. Szétröpültek a meghívók, a versek is gazdára találtak, amikor a kulcsemberem gyors műtétre kórházba került. Könyvtári találkozásomat a helyettesével egy traumatikus esemény előzte meg, ami majdnem padlóra tett. Irataimmal. elég sok pénzzel, telefonnal ,lakáskulccsal kézitáskámat a buszon felejtettem.(Egy idős úr jóvoltából meglett)
      A rendezvény előtt néhányan visszajelezték, hogy készülnek eljönni...Nem volt túl számottevő, de örültem és reménykedtem...
  Nem ők jöttek el! De pontban , amikor kell hazaérkezett a lányunk...Kell e ettől szebb ajándék, mint  a figyelem a gyerekedtől?
  Vendégeket fogadva... csöpögtek az érdeklődők, bennem a várakozás csendje és izgalma vibrált.
  Lassan telt a terem..Volt kedves munkatársaim kellő számban ültek a teremben. Szemem azonban megakadt egy zöld pulcsis, szőke göndör hajú szép hölgyön, mosolya is csak Róla árulkodott.  Nem tudom szavakba önteni az érzést, azt az örömöt, a meglepetés hatását és erejét...  
 H. Gábor Erzsike - igen Zsike tisztelt meg kedves párjával ! Kell-e ehhez komment?!

         Idézem az Ő szavait! Hitelesebb, mint én magam...
(L.facebooc)
Drága Katám! Most értünk haza Szoboszlóról! Leírhatatlanul örülök, hogy személyesen is találkozhattunk. Magam sem tudtam, csak az utolsó percben, hogy, ott lehetünk.Felejthetetelen élmény volt az irodalmi ested. Csodás, értékes, szépséges, tartalmas. nem hittem volna, hogy hallani ennyire más, mint olvasni a csodás verseidet. Gyönyörűen mondtad (mondtátok el)Köszönet azért, hogy ott lehettem, köszönet és hála a barátságodért. Csodás volt az a délután. A csokrot még most is őrzöm. Nagyon nagy gratulációm, drága Katám. Sose bocsájtom meg magamnak, hogy otthon felejtettük a fényképezőgépet, életem nagy eseményén. Szeretetteljes ölelésem és nagy puszim! Köszönöm, köszönöm, köszönöm!

            Én tartozom köszönettel ezért a Szeretet Istenének!
Neki is szüksége van örömre..arra, hogy bennünk gyönyörködhessen!
A Líra a Kapcsolat, amely mindig Hozzá, a Tiszta forráshoz vezet!
Istenáldott a vers születése...és kedves előtte a Lélek munkája!
Jézus azt mondta: „… az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak,
hanem hogy ő szolgáljon…” (Márk 10:45).
 Ne csak imádkozz nagylelkű szívért, gyakorold a nagylelkűséget,
 és a szíved fel fog zárkózni tetteidhez.
 Volt tehát értelme a bemutatómnak?
Igen volt, mert volt, aki értelmet adott neki...Zsike közöttük van! És a szívem drága lakója....

  (Bocsássatok meg, ha netán negédes voltam....)
 

Hozzászólások

hubart képe

Mosolyogva olvastam el ezt a kis beszámolót - mosolyogtam, mert nekem is örömöt okozott az örömöd, és a Zsikéé is! Látjátok, Feleim, milyen kevés kell a boldog percekhez,  órákhoz? Egy kis egymásrafigyelés, egy kis meglepetés, egy kis szeretet. Adni is, és kapni is nagyon jó érzés. Örülök, hogy szép estét szeretztetek a barátoknak, egymásnak és magatoknak! Így kell ezt csinálni! :) 

hzsike képe

Drága Katám!

Öröm volt olvasni itt is, a közös örömünkről. Milyen igaza is van Ferinek, hogy bizony egészen kicsi dolgok is elegendőek ahhoz, hogy az ember örömöt szerezzen a másiknak.

Én nem szeretem a meglepetéseket, szeretek rákészülni a dolgokra. Csinosan felöltözni, ajándékot csomagolgatni, lehetőleg olyat, ami személyes, és egyedi.

Nos, erre nem igen volt lehetőségem, és időm sem, hiszen az egyik pillanatról a másikra döntöttük el, hogy Téged, az előadói estedet, semmiképp nem szabad kihagynunk (ha már ilyen közel vagyunk a városodhoz) és muszáj élni ezzel a spontán lehetőséggel, hogy „igaziból” is megölelhetjük egymást. Kicsit késtünk, mert egy villamosmegállóval korábban parkoltunk le, és kicsit gyalogolnunk is kellett a Könyvtárig, de viszonylag könnyen megtaláltuk.

Úgy gondoltam, hogy hátul valahol leülünk a többiek mögé, és ha már vége a műsornak, akkor mi is odamegyünk Hozzád, gratulálni, de a sors elrendezte helyettünk a dolgot. Amikor véletlenül felfedeztél a sorban, és találkozott a tekintetünk, azt a pillanatot nehéz leírni, ami az arcodra kirajzolódott. Éreztem, hogy azonnal felismertél és olyan mély hatással voltunk egymásra, hogy az ritkaság. A szemed, csak egyet kérdezett: - Te vagy? - és én a szememmel válaszoltam, hogy Igen, én! A pillanat csodás döbbenetét, csak mi éreztük, a többiek ebből mit sem vettek észre. És attól a pillanattól végig „együtt” voltunk. Fura, jóleső borzongás járt át.

Csodás volt az este. Már máshol írtam, hogy számomra ismeretlen verseidet is hallhattam remek tolmácsolásokban, a barátaid előadásában. Hihetetlenül szépeket választottak ki. Alig vártam, hogy Te is megszólalj, és nem csalódtam. Olyan szépen és „Katásan” olvastad fel, mondtad el a verseidet, hogy abba is beleborzongtam. Szeretettel gratulálok! Nagyon nagy élmény volt.

Éppen olyan voltál, mint amilyennek képzeltelek. Csodás ember vagy. Ki gondolta volna, hogy a műsor végén odahívsz, és bemutatsz. Én, akinek olyan jó a „beszélőkéje” alig tudtam a meghatottságtól megszólalni, de végül is sikerült. Biztosan többet el tudtam volna mondani Rólad, is, ha felkészülök. De, talán jobb ez így. Csak a fotókat sajnálom, hogy elmaradtak a kapkodásban. Így magamban őrzőm a csodás perceket. A férjem is minden versedet elolvassa mindig, nagyon képben van velünk. Azt mondta, ő is ilyennek képzelt. Szépnek, kedvesnek, önzetlennek.

Nem akarok már ennyit magamról beszélni, hiszen ez a TE estéd volt, és, Te tetted az élményt közössé, és feledhetetlenné.

Azt hiszem, ezt hosszabban is meg fogom örökíteni, talán egy kis elbeszélés erejéig. Most nagyon sok az egyéb teendőm, de ami késik, nem múlik, mint ahogyan azt, mondani szokták…

Köszönöm, drága Katám! Jó itt Veletek! :)

Szeretetteljes ölelésem: Zsike  : )

 

 

 

Mysty Kata képe

    Drága Zsikém!

   Amit így kap az ember a Szeretetből, és ahogyan kapja ....mint én Tőletek..-

    egyértelműen a tiszta Forrásból táplált , - életadó és

   életben tartó;  -   Bizonysága az Szentlélek munkájának.

     Ez kísért utamon, kísérjen Téged, Titeket is....

    Ettől jobbat nem is kívánhatunk egymásnak a továbbiakhoz  talán....

  Kellemes érzés volt, azóta is bűvöletében élek!

  Csak a kivételeseknek jut  ebből....Hálás is vagyok.ezért Istennek!

 

 

 

    Kata                 

  "ne fogjon senki könnyelműen a húrok pengetésihez....!"