Körötted a szivárvány

Viharvert arcodon a könny,
most csillanni látszik.
Nap tör rajta fehéret-
s így körötted a szivárvány

a szíveddel is játszik

- az az áldott szövetség -
mi vibrál, színekkel táplál,
hidat keresve feléd
íveset, vöröstől az ibolyáig,
ahol már nincs határ
a lélek tónusáig

s ott láthatsz kereket-csakrát,
gyógyító, éltető energiát,
de az éteri fénytartomány kapujában
el ne égj, vigyázz!
Keresd az Isteni adományt.

Hozzászólások

M. Karácsonyi Bea képe

Egy-két helyen még igazítani kell a központozást.

Pl.: el ne égj vigyázz 

 A ne ég után, egy vessző kell.

Egyébként szépséges vers!

seni képe

Köszönöm Sea! Javítom, igazad van. :)

hubart képe

Szép vers, jó az alapgondolat. A kereket, csakrát én így, vesszővel írnám. Amúgy a csakra-fogalom nem tudom,  hogyan egyeztethető össze keresztény kultúránkkal, a Biblia nem ír ilyesmiről. A Szentlélek megtartó erejének nincs szüksége kiskapukra, ha ott van a hit.

seni képe

Köszönöm, kedves Hubart. Az ezotériában a csakrát - kereknek is hívják, azért írtam kötőjellel, hogy érthetőbb legyen, de egyébként egy és ugyanaz.Valójában ezt egy ezoterikus versnek szántam. A szivárvány, mint a versben is van, Isten szövetsége Noe-val, s ez valóban bibliai. Valássos vagyok, de mégis vonz az ezotéria. Ami másoknak meglepő, hogy egy hívő ember, hogy hihet ezoterikus dolgokban.Nem összeegyeztethető? Először nekem is furcsa volt, de aztán nálam összemosódott. Hiszek Istenben, de ha összemossuk az ezotériával akkor az univerzumban. Mert valamiben mindenki hisz. Van aki azt mondja, magamban hiszek. Mert az istenit mindenkinek magában kell megtalálnia. És itt azért írtam kis betűvel az istent, mert nem kimondottan egy személyre gondoltam, hanem arra, hogy a harmóniát, a boldogságot, azt, hogy képesek vagyunk mindenre. Képesek vagyunk mi is teremteni dolgokat. Ez nem úgy értendő, mint ahogy Isten teremtette a világot, de mi is megteremthetjük a saját jólétünket, bevonzhatjuk azokat, amiket szeretnénk. Működik. Nekem legalább is igen. Amikor még nem tudtam, vagyis nem mélyültem bele az ezotériába, azt hittem véletlen pl. hogy érettségin azt a tételt húztam ki amit szerettem volna. De amikor egy kicsit mélyebbre ástam benne magam, olvastam könyveket erről, akkor döbbentem rá, hogy a gondolataimmal teremtettem meg helyzeteket. Nincsenek véletlenek.

De erről még nagyon sokat tudnék írni, de lehet, annak, aki nem így gondolja marhaságnak tűnik és unalmasnak.

Nagyon köszönöm, hogy olvastál.

Üdvözöllek: Enikő

 

Ezt lehet, hogy hallottad, de azért leírom (ne sértődj meg, mert én nem annak szánom, hanem magyarázatnak):  Te nem a kereszténység Istenében hiszel. Ugyanis az nem tűr meg semmiféle hókuspókuszt maga mellett. No nem azért, mert önző, hanem jót akar. A fehér és fekete mágia ugyanarról a helyről érkezik a Biblia szerint. Keverni a kettőt nem érdemes, és általában igen veszélyes is.

Az ezotéria nem csak téged vonz, hanem nagyon sok embert. És működik? jó kérdés. Az az erő, ami a hátterében lakozik tudja úgy álcázni magát, hogy jónak tünjön... Sőt, gyógyítani is fog. Nagyon sok "örömben" részesít majd. Kérdés: ezek majd megállják-e a helyüket egy adott pillanatban?

Ezek a hatása már nem ebben az életben lesz mérhető...

Az ezotéria egy divat. A kor terméke (és persze isten ellenségének is jól jön). Ma divat keletiesedni, misztifikálódni. Az ember szabad, mehet arra amerre akar. A nagy veszély az: lassan el fognak veszni a jelzőtáblák, és egy igencsak individuális szabályokon alapuló útvesztőbe ér majd az út. Mindenki őgy fogja forgatni ezeket a jelzőtáblákat (vagy átrajzolni), ahogy az érdeke diktálja. Ilyen ez az út, az ezotéria útja: sok felé vezet, de sehová sem ér.

Ennyit a szellemi háttérről, és pont ezek miatt egyetértek Ferivel: a bibliai jelképeknek és az ezotériának, csakráknak meg ilyeneknek semmi értelme sincs ugyanabban a versben. Az ugyanazt éri el, mint az a hit, ami mindenben hisz: összeszedegeti mindenhonnan azokat a dolgokat, amiről úgy gondolja, hogy neki jót tesz. Ez valójában öszvérhit. Se nem ló, se nem szamár.


seni képe

Kedves Toma, nagyon örülök a látogatásodnak.

Nem szeretnék nagyon eltérni a témától, de ez le kell, hogy írjam. Isten félő és hívőnek tartom magam. Ismerem a bibliát, a gyerekeimet is vallásosnak neveltem. Esténként annak idején volt esti mese mesekönyvekből, aztán elkezdtem nekik olvasni az Újszövetséget. Szerették, sőt Ők kérték, hogy azt olvassam mese helyett, a középső fiam úgy mondta: Anya biblit olvass :) Sőt rendszeresen jártam a templomba, vittem őket is, és amikor a Tiszteletes Úr felolvasta az igét, a gyerekek bökdöstek, hogy anya ezt már olvastad.

Hogy mégis hiszek az ezotériában? Nagyon hosszú lenne elmesélni. Röviden annyi, hogy a 35 évem ellenére nagyon sokat tapasztaltam, sok mindent éltem át. Engem nem divatból kezdett érdekelni a téma. Válaszokat kerestem arra, hogy miért alakult úgy az életem, ahogy. A választ megkaptam. Versemmel nem akarok senkit félvezetni, magyarázatommal sem rábeszélni senkit, hogy úgy gondolkodjon, ahogy én. Csak az érzéseimet írtam le, aminek a mondanivalója egy kis vigasz lenne annak, akinek szól.  

Hogy hókuszpókusz-e? Hogy honnan való az erő, ami ebben a dologban lakozik nem tudom. Szerintem senki nem tudja. De rengeteg könyv foglalkozik vele és a halál utáni élettel. A bibliában szó sincs halál utáni életről - Poból lettünk, porrá leszünk-. Mégis foglalkoznak sokan a lélekvándorlással, reinkarnációval, még azok is, akik úgy mint én, Isten hívők. Erre a környezetemben volt példa, még a könyvet is tőle kaptam elolvasásra. 

Akkor lepődtem még meg, amikor a középső fiam, (akkor még 6 éves volt) azt mondta nekem, hogy ő azért fél, mert fényes gömböket lát. Pedig akkor ezekről a dolgokról még én sem tudtam semmit. És még hogy lát a fejem és a testem körül színeket. Gondolhatod, hogy majdnem elájultam. Ez is késztetett arra, hogy utánajárjak ezeknek.

És az agykontroll? Szerintem olyan mint a vonzás törvénye csak pepitában. De Írtam Ferinek, hogy ez olyan téma, amit nagyon sokáig lehet boncolgatni, de nincs értelme ha nem értünk egyet, ha mindkettőnk kiáll a saját igaza mellett.

Ne érts félre, nem sértődtem meg, remélem ez vissza is igaz lesz magyarázatom után.

Üdvözöllek: Enikő

Csak azt tudom megismételni, amit mondtam: onnantól kezdve, hogy valaki az ezoteria fele fordul mar nem nevezheti magát kereszténynek. Akkor jön az öszvér hit. Jézus egyértelműen elítéli ezt.
Ő tudja, honnan jön ez az erő. Többször ír róla.
Azt hiszem, vagy nem olvastad a bibliát, vagy nem figyelmesen, mert semmi másról sem szól, csak hogy meg van valami a fizikai valóságon túl. Az a rész, mikor Jézus legyőzte a halált, és visszajött, gondolom ismerős. Ez a rész szól a halál utáni életről.

En nem a saját igazam mellett állok ki, nem az en igazam, Jezusé... Csak arra szeretnélek figyelmeztetni, hogy onnantól kezdve nem vagy keresztény, hanem "ezoterikus".

Az ezoterikus könyveket kik írjak? Emberek? Akik ebből akarnak meggazdagodni? Sikeresek lenni?

Biztos, hogy azok a gyümölcsök, amiket az ezoterikus fák teremnek, azok jók? Az en korábbi életem nem ezt mutatta.

En mar jártam arra, amerre te most koborolsz, de ott igencsak kellemetlen és kényelmetlen dolgok vannak.


Írtál még tulajdonképpen az agykontrollról is, hogy az olyan, mint a gravitáció, csak visszafelé? Ezt nem nagyon értem. Az agykontroll tulajdonképpen önhipnózis. Saját magadat viszed le az agy alfaállapotába. Tehát ha szereted, hogy valaki hipnotizál, akkor ezt magadon is megcsinálhatod.

Nem kell ahhoz alfa-szint, hogy az agy tudatos szintjén is megtörténjenek a változások.


seni képe

Akkor nem nevezhetem magam kereszténynek? De, én annak tartom magam. Olvastam a bibliát. Újszövetség-Zsoltárok könyve van meg nekem A Magyar Bibliatársulat megbízásából adták ki 2007-ben. Lehet nem olvastam figyelmesen. Egyébként a legnagyobbik fiam 2012. szeptemberében kezdte a 9. osztályt a debreceni Szent József Gimnáziumban. Ha nem lett volna úgy nevelve, ahogy tettem, nem igazán ment volna egyházi iskolába, ami azt mutatja, hogy igen is vallásosak vagyunk. Nem tettem fel az életem az ezotériára, csak betekintettem, és hiszek benne egy-két dolgot.

Jelenések könyve:

'Ismerem tetteidet, hogy se hideg, se meleg nem vagy. Bárcsak hideg volnál, vagy meleg! De mivel langyos vagy, se hideg, se meleg, kivetlek a számból.'

erre gondolsz az öszvérhittel kapcsolatban? A bibliával kapcsolatban is van egy két észrevételem, de inkább ezt nem fejtem ki.

Hozzászólásaidat átgondolom.

Köszönöm válaszod.

 

 

Igen. Pontosan. Nem lehetsz mindkettő. De a döntés a tied. Én csak leírtam, hogyha annak tartod magad, akkor nem lehetsz mind a kettő.

Nem azt jelenti hogy nem olvashatsz róla, én is mindent elolvasok, ami csak van,  tájékozódom.

De nem gyakorlom az ezotériát, és nem hiszek benne. És nem hozom be az életembe.


seni képe

Korrekt. Akkor jó, egyetértünk :) mostmár

Ebben igen, de a többiben :)

az ezotéria = okkultizmus


seni képe

Meghajtom fejem. A többiben is :)

mindjárt teszek ide a blogomba egy vallásos verset, aminek minden betűje igaz, mert ez valóban így történt. (Elárulom, este jártunk el futni, edzésképpen a helyi focipályára.)

2010-es írás.

Mysty Kata képe

  Lírai és "szivárványos" a megjegyzések ellenére biztató is.

    Kata                 

  "ne fogjon senki könnyelműen a húrok pengetésihez....!"    

seni képe

Nagyon szépen köszönöm. :) (én is debreceni vagyok.)

seni képe

Húha! Nem gondoltam, hogy ez ennyire rossz. De ha így van elfogadom. Azt hiszem gondolkodom még, hogy is lehetne megoldani a problémákat, de lehet, hogy ez az egész vers egy probléma. Mégsem fejezi ki azt, amit szerettem volna.

Köszönöm, így lehet hát tanulni :)

 

Igazán tetszik.

Jól áll neked ez a forma :-)

Ölellek