A bejgli

A karácsonyhoz úgy hozzátartozik a bejgli sütése, mint a nyárhoz a napsütés. Évek óta saját magunknak sütöm meg ezt a karácsonyi finomságot, mákos, diós töltelékkel, zsíros, kelttésztából, ahogy anyutól tanultam. A tetejét tojással kétszer átkenve, hogy szép márványos legyen, mert igaz, hogy az íze a fontos, de azért a látvány se mindegy. A gyerekekkel már előre megbeszéltük, hogy ha a férjem édesanyjához megyünk, nem nevetünk - mert a mama már 25 éve (mióta én ismerem) azt mondja, hogy - Idén kivételesen megrepedt a bejgli - mire a fiúkból kitörni készülő pukkanó nevetést alig bírjuk leplezni. Egyiküknek sürgős dolga akad ilyenkor a fürdőben, a másik meg a karácsonyfa izzóit ellenőrzi, a férjem meg a hűtőszekrényen lévő hűtőmágneseket kezdi forgatni - hogy leplezze nevetését, amikor a mama vigasztalásába kezdek, hogy nem baj, úgyis el fog fogyni, ne aggódjon rajta. Idén meg mi történt? Anyukám telefonált. Döbbentem hallgattam amikor édesanyám szavai sírós panaszba torkolltak. - Idén újra kell sütnöm a bejglit. Képzeld el megrepedt, még soha nem jártam így. Új receptet próbáltam, a Nászasszonyomtól kaptam. Kibuggyanó nevetésemtől a könnyem is csorgott. - Anyukám! Jó az a régi recept, ne kísérletezgess! - mondtam neki, és megnyugtattam, hogy nem Ő a hibás, hanem anyósom receptje.

CsatolmányMéret
Kép ikon 243569_536191593060463_1561516509_o.jpg660.16 KB

Hozzászólások

Sztancsik Éva képe

Mindig elérzékenyülök, ha ilyen összetartó, meghitt hangulatú családról olvasok. Kedveset, lélekbemászót írtál. Érezzétek jól magatokat együtt, szívből kívánom. Üdv. Éva

Na én meg most nézem, hogy melléfogtam, mert mindenki a verseit töltögeti a blogba. Hu, nekem a blog az a napló és rövid szösszenetekre gondoltam. Majd vigyázok a jövőben, mit írok.

Sztancsik Éva képe

Volt már más is, aki prózát tett a "blogba", nincs ezzel semmi gond, szerintem.

Haász Irén képe

Nagyon kedves anyukád van! :)))))))))))

Valóban kedves anyukám van, az anyósom is az, de hogy ebből az írásból erre lehet következtetni?