Sokba kerül?

II. György angol király egyszer azt vette a fejébe, hogy a londoni St. James parkot francia díszkertté alakíttatja át. Exluzív, látványos parkot akart, kizárólag az udvar és a legelőkelőbb királyi vendégek használatára. Ez persze azzal is járt volna, hogy a londoni közönséget kizárják kedvelt pihenőhelyéről.

Az udvarban senki sem mondott ellent a királynak, sőt egymást túllicitálva helyeselték az elképzelést. Arra a kérdésre, hogy ez mennyi pénzbe kerülhet, igen eltérő válaszokat adtak. Ötezer fonttól kétmillió fontig. György nem lett okosabb, de úgy gondolta, hogy az udvaroncok véleményére nem szabad adnia. Vajon mennyibe kerülhet díszkertté alakítani a St James parkot?

Úgy döntött, Lord Chesterfield tanácsát fogja kikérni.

Néhány nap múlva részletesen elmesélte a lordnak az ötletét. Chesterfield mogorván hallgatta végig.

- Ön szerint sokba kerül? – kérdezte a végén a király.

Chesterfield vállat vont.

- Nem kerülne sokba. Legfeljebb a koronájába, felség.

Hozzászólások

lnpeters képe

Dehogy véletlen! Fogy a középosztály, amire igen nagy szükség lenne. Egyébként külföldön is fogy. Egy kolléga húsz évig tanított Kanadában, most települt haza - ő is ilyesmiről mesél.

Pete László Miklós (L. N. Peters)

hzsike képe

Elgondolkodtató! :)

 

Mysty Kata képe

 MÉG  JÓ, HOGY MEGKÉRDEZTE....... ELSZÁMÍTOTTA VOLNA MAGÁT!   ISTENESEN!

    Kata                 

  "ne fogjon senki könnyelműen a húrok pengetésihez....!"    

Haász Irén képe

:))))))) Jó sztori....

Aztán később az unokája több szép és hatalmas parkot is kialakított Londonban, de azokban bárki sétálhatott - sőt lovagolhatott is...pl. A Regent's parkban.