2015. - XV.

TIZENÖTÖDIK RÉSZ

 

„Egy párhuzamos dimenzióban minden másképpen történt”

 

 

Tömeges letartóztatások Magyarországon

 

BBC

2015. október 6.

 

Magyarországon hetvennégy ismert ellenzéki politikust tartóztattak le a reggeli órákban. Némelyikre kommandósok törtek rá vidéki otthonában, egyet a hegyeshalmi határátkelőnél fogtak le. Budapesten forrásaink szerint összesen negyvenegyet állítottak elő.

 

A letartóztatott politikusok sorsa egyelőre ismeretlen, velük kapcsolatban semmiféle kormányzati hírforrás nem közölt semmit.

 

 

Khaled ibn Selim Mustafa Farakh az Iszlám Állam veteránja visszaemlékezéséből:

 

(Az Iszlám Világarchívumból)

 

Nickelsdorfnál a nép nagy tömegei törtek át az osztrák határon, és az ellenség teljes apátiába merült. Ausztria hatóságai nem tudták kezelni a helyzetet. A muszlimok tízezrével özönlöttek Németország felé az osztrák országutakon, a rendőrök pedig rezignáltan ácsorogva bámulták őket.

 

Akadt, akit meglepett az osztrák hatóságok viselkedése. Én nem tartoztam ezek közé. Nem győztem elégszer elmondani, hogy ez ellen az elpuhult, elkényelmesedett, kényesen szenvelgő, a kényelemtől elbutult Európa ellen vakmerőnek kell lennünk. Vakmerőnek és erőszakosnak. Semmit sem veszíthetünk, és mindent megnyerhetünk.

 

Az teljesen világos volt, hogy Ausztria felé kell tovább menni. Szlovákia irányába voltaképpen kerülőút lett volna, arról nem is beszélve, hogy a szlovákok sokkal eltökéltebbnek mutatkoztak már ekkor is az osztrákoknál. Meggyőződésem volt, és ennek hangot is adtak, hogy a szlovákok előbb vagy utóbb lőni fognak.

 

-         És az osztrákok? – kérdezte valaki. – Régi katonanép.

 

Gúnyosan elmosolyodtam.

 

-         Talán azok voltak az ősök. Már régen a sírban nyugszanak, és a pokol ördögei marcangolják őket. Az országukat ma félszeg és gyáva emberek vezetik.

 

Igazam lett.

 

A muszlimok ellepték az osztrák országutakat, és a német határ felé hömpölyögtek. Ha a kancellár asszony állja a szavát, beengedi őket.

 

Itt tehát nem volt feladatuk. Visszatértünk Magyarországra.

 

Ibrahim sejk személyesen jött értem az osztrák határra. Hatalmas BMW-n járt ekkor is, mint odahaza. Nem kérdeztem, honnan van.

 

A kocsiban arról beszélgettünk, mi legyen Magyarországgal.

 

Igyekeztem meggyőzni a sejket, hagyjuk faképnél a magyarokat minél hamarabb.

 

-         Ez az ország láthatóan nem tudja ellátni az ide özönlő hatalmas muszlim tömeget.

 

A sejk kurtán és szótlanul bólintott. Folytattam.

 

-         Németország befogad bennünket. Európa legerősebb állama.

 

A sejk erre is csak bólintott.

 

-         Minél hamarabb tisztázni kéne, hogy a németek nem a levegőbe beszélnek. Eddig csak nagyon kevés embert vittek el innen.

 

Újabb bólintás.

 

-         Azt gondolom, gyorsítanunk kell a továbbhaladást. Itt túlságosan nagy a feszültség, a lakosság gyűlöl bennünket. A magyarok képtelenek megszervezni az ellátásunkat. Több száz véres incidensről tudok. Minél hamarabb tovább kell mennünk, uram.

 

A sejk bólintott. De semmit nem felelt. Hallgattam én is, száraz volt a szám.

 

-         Szóval így gondolod, Khaled?

-         Így gondolom, uram.

 

A sejk bólogatott.

 

-         Biztos vagy ebben?

-         Biztos vagyok, uram.

-         Szóval tovább kellene vinni a népet minél hamarabb?

-         Így gondolom, uram.

-         És azokkal mi lesz, akik ezután jönnek? Meg akik jövőre? Őket ki fogja itt segíteni?

 

 

Számítottam erre a kérdésre.

 

-         Azt kell elérnünk, hogy innen azonnal mindenki továbbmehessen, uram.

 

A sejk más véleményen volt. így köszöntött ránk október hatodika.

 

 

A NEMZETHEZ

 

Ismeretlen rádióadó

2015. október hat

15 00

 

Mindenkihez szólunk, akinek fontos a haza! Mindenkihez, aki szeretne békésen, nyugodtan élni! Mindenkihez, aki szeretné visszakapni a normális hétköznapi életét! Mindenkihez, aki a valóság világában él, akinek számít, hogy milyen világot hagy a gyermekeire, akár jobboldali, akár baloldali!

 

A kormány elárult bennünket! Akiket választottunk, méltatlannak bizonyultak a bizalomra! Újat, megfelelőt kell találnunk helyette, vagy végünk van!

 

Ne féljetek!

 

Gyertek!

 

Folytatása következik.