Te én leszel - én Te vagyok

szóvirágok óvó fényén

szökkennek szárba a gondolatok

- értem - Hited egyszerű tiszta

hirdet - Téged - gyönyörűséges

neuron - kapcsolatok

meleg szélként szétfújja

- szerelmem - a világra - Terád -

a felfakadó Életek

- Te én leszel - én Te vagyok -

Hozzászólások

hubart képe

Szóvirágok óvó fényén
szökkennek szárba a gondolatok
- értem. 
Hited
 egyszerű tiszta,

hirdet  Téged. 
Gyönyörűséges
neuron-kapcsolatok!
Meleg szélként szétfújja szerelmem
a világra - Terád.

Felfakadnak az Életek:
Te én leszel - én Te vagyok.

Kedves Andrea, ezt a versedet én így tagolnám, így központoznám, de lehet másképpen is. Úgy viszont, ahogy Te írtad, lebeg a Nagy Magyar Puszta fölött a semmiben, mert kétségeket hagy az olvasóban ami az értelmezését illeti :) A magyar líra szereti az egyértelmű, egyenes beszédet. A Merániai János érsek találmányát meg szerintem hagyjuk meg a huncut politikusoknak! :) Remélem, nem veszed tőlem rossz néven a hozzászólásomat!

hubart,

miért venném rossznéven a hozzászólásodat...:-)))???

Én köszönöm, hogy erre jártál....:-)))

Máskor is szívesen látlak...:-)))

Más.

A "Te én leszel - én Te vagyok."-ról;

Igen, ez is egy értelmezés, ahogyan Te átalakítottad.

De így csak 1 értelmezés marad, amit Te adtál meg...

És a gondolataid... befolyásolhatják az olvasót... 1 úton, arra, amerre Te gondolod.

1 olvasás, tudomásulvétel és továbblépés...

Nem gondolod... hogy ha szabadságot adunk a gondolkodó elmének... - több értelmezési lehetőséget - akkor írásunk nyomán elszárnyalhat oda, ahová saját neocortexe repíti... és új és új gyönyörűségeket fedezhet fel önmagában... ahova nem jutott volna esetleg, ha mi bezárjuk őt pontokkal, vesszőkkel...?

Tanító néni...:-)))!

Persze... vannak törvények, amiket megtanítok, meg kell tartani... központozásos, vesszős módon; nem köpjük le a másikat, udvariasan átadjuk helyünket a buszon, nem hazudunk...

De igazából azt szeretem, amikor egy - egy gondolatom után nem mondom meg, mi a  megoldás... hanem ők mutathatják meg, hogy az én indításom után hová juthatnak el a saját kis agyukkal...

Ühüm... nem tudom... érthető voltam-e...

Szeretettel,

Andrea

 

 

hubart képe

Igen, érthető voltál, viszont érveiddel nem értek egyet. :)
Amit Te írsz, az a Te versed, egy darabka önmagadból, lelki világodból, gondolataidból. És amikor az olvasó a versedet olvassa, akkor Rád kíváncsi, arra, amit közvetíteni szeretnél, de ha eleve homályosan, két- vagy többértelműen fogalmazol, akkor nem jutnak el az érzéseid, gondolataid az olvasóhoz, és tényleg azt lát bele mindenki, amit akar... Ha Magad is bizonytalan vagy az érzéseidben, gondolataidban, arra is mód van, hogy ezt a bizonytalanságot közvetísd, de ne ilyen módon, hisz ez  a bizonytalanság bizonytalansága. :)

Az olvasó akkor is  el fog gondolkodni az általad felvetett dolgokon, ha egyértelmű a tartalom, és a központozás megfelel a magyar helyesírás szabályainak. Sőt, akkor érinti meg igazán az alkotásod! Ő pedig majd megfogalmzza a saját véleményét, ami lehet azonos, vagy különböző a Tiedtől. Ha pedig éppenséggel versfaragó az illető, akkor talán meg is írja azt a maga módján, a saját  szája íze szerint. Vers marad a Te verziód is, és vers lehet az övé is. VERS, nem pedig versnek látszó posztmodern alternatíva. :) Ennek a rossz divatnak lassan lejár az ázsiója, mert nemcsak nélkülözi a líra nemes hagyományait, hanem egyenesen meg is tagadja azt. 

A posztmodernek mindig ezt hozzák fel érvnek, hogy ezzel a "formával" teret adnak a szabad gondolatoknak. Nos, ez egy óriási nagy tévedés! Bizonytalanságot hoznak, kihúzzák a talalajt az olvasó lába alól. Nem gondolatot átadni akarnak, hanem meghökkenteni, sokkolni, elképeszteni a rosszul értelmezett formabontó stílusukkal. Ennek a mesterkélt homálynak zavartkeltő, kaotikus hatása van. Rossz divat az, korszerűnek hitt modorosság. Oroszlánrésze van abban, hogy az olvasók tömegei eltávolodtak a lírától. Portálunk egyik fő célja, hogy példát mutassunk a jóhiszemű, de eltévedt versfaragóknak, és együtt, közösen újítsuk meg az élő magyar  lírát nemes hagyományainkra építkezve. Ehhez kívánok Neked is sok sikert!

Szeretettel:
Szilágyi Ferenc Hubart

Haász Irén képe

Csatlakozom Ferihez...

Irén,

köszönöm, hogy erre jártál.

Szeretettel várlak máskor is....-)))!

Szeretettel,

Andrea