B. Mihály Csilla, a Csarnok új tagja

1977. december 6-án születtem a Partiumban, bár kalotaszeginek vallom magam édesapám révén. Életem első hat évét a kővárvidéki szelídgesztenyés Sárosmagyarberkeszen töltöttem (itt írta Petőfi a Véres napokról álmodom c. versét), majd édesapám, mint református lelkész meghívást nyert Szatmárudvariba. ’89-ben, amikor „kitört a demokrácia”, hogy az anyanyelvünkön tanulhassunk tovább, szüleim aláírásokat gyűjtöttek, s némi hercehurca után megalakult a szatmárnémeti Kinizsi Pál képzőművészeti és zeneiskolában a magyar tannyelvű osztály.

Szobrászatot és grafikát tanulhattam, ám magyar nyelven nem volt lehetséges továbbtanulás ezen a területen, ezért a szatmárnémeti óvó-és tanítóképzőbe felvételiztem. Öt év és a sikeres érettségi után, két évig voltam a szatmárudvari magyar tannyelvű szimultán osztályának tanítónője, emellett pedig a román felsőbb osztályokban tanítottam német nyelvet. Időközben felvételt nyertem a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem vallás-néprajz szakára. Az egyetemi évek alatt részt vettem pár terepmunkán az erdélyi szórványmagyarság területein, és kisegítő tanárként dolgoztam egy kolozsvári speciális iskolában.

Az egyetem elvégzése után Magyarországra kerültem, ahol mint számítógépes grafikus helyezkedtem el, és végzem ezt a munkát a mai napig, kisebb fordítói és korrektori munkák mellett. Budapesten ismerkedtem meg a férjemmel, akivel pár éve kiköltöztünk a pest megyei Örkénybe. Jelenleg itt élünk, egy erdőszéli házikóban, szabadidőnkben kertészkedünk.

Első verseimet 7 évesen írtam, és három - négyfüzetnyit őrzök a tizenévesen írtakból is.

Az alkotás lételemem, akárcsak a zene. Hosszabb-rövidebb kihagyás után mindig visszakanyarodtam az íráshoz, és most már megállapodni látszom benne, mert úgy érzem, hogy van hivatásom ismét.

2007-ben jelent meg először pár versem nyomtatásban az Amatőr Tehetségek Antológiájában, előtte pár kisebb cikkem és versem a szatmári Friss Újságban, - amit névtelenül publikáltam -, és a FAOSZ kiadványaiban.

2012 végétől kezdtem komolyabban venni a versírást, azóta egy-két antológiában szerepeltem, és pár versemet megzenésítették. Büszke vagyok arra, hogy itt lehetek köztetek, a Csarnokban.

Köszönöm H. Gábor Erzsébetnek - Zsikének -, hogy meghívott az oldalra, és köszönöm szépen mindnyájatok munkáját, a sok bátorító szót, tanácsot. Amire még büszke vagyok, bár nem az én érdemem, hogy magyar nyelven szólhatok, írhatok, ez egy olyan adomány, megbízatás, amit kötelességünk óvni és továbbadni. Egy életen át tartó szolgálat, és teszem ezt a legnagyobb örömmel, Isten segítségével.

 

Hozzászólások

hzsike képe

Drága Csillám!

Engedd meg, hogy elsőnek köszönthesselek itt,  Az Élő Magyar Líra Csarnokában! :)

Elolvastam a bemutatkozásodat, és egy igen színes, gazdag egyéniségű embert ismerhettem meg a soraid által, bár gyönyörű verseid, már korábban is elárultak Rólad, sok mindent.

Örülök, hogy a Csarnok új tagjaként üdvözölhetlek, érezd magad jól velünk, közöttünk. Új színt, és sok örömöt hoztál igényes verseiddel az oldalunkra. Köszönjük, Neked.

Szívemből kívánom, hogy teljesüljenek az álmaid, és ajándékozzon meg a sorsod még sok örömmel és alkotói sikerekkel, mert érdemes vagy rá.

Nagy és szeretetteljes ölelésem:

Zsike :)

 

Csilla képe

Örülök, hogy itt lehetek, drága Zsike! Tényleg színt hozhattam, mert látom, hogy egy eléggé sárga képet sikerült beküldenem a pofalemezemről :-))

Köszönöm szépen a jókívánságaidat! Nem vágyom nagy sikerre, csak hogy észre tudjam venni a hétköznapok kis csodáit! Nagy szeretettel ölellek én is.:)

Nagygyörgy Erzsébet képe

Kedves Csilla!

Gratulálok, neked, remek verseidet nagyon kedvelem magam is, és sok sikert a további, verseidből áradó nyelvi missziódhoz!

Erzsike

Csilla képe

Kedves Erzsike, nem vagyok egy nagy 'bemutatkozó-művész', ezért nagyon örülök, hogy elolvastad, és jólesnek a kedves szavaid. Köszönöm szépen! :)

hubart képe

Drága Csilla, szeretettel köszöntelek a Csarnok tagjai között, és kívánok további jó munkát,  szép sikereket! :) 

Csilla képe

Köszönöm szépen, drága Feri! Igyekszem tanulni Tőletek továbbra is! :)

Mysty Kata képe

   Nagy szeretettel köszöntelek Csilla közöttünk, aki már bebizonyította tehetségét!

   Érezd jól magad,  - ahol a verseid már "otthonra leltek", Neked is Helyed az! - Köszönjük Zsikének, hogy felfedezett és idehívott... Különös öröm számomra, mert Őt meg én hoztam a Parnasszusra, nem véletlenül! Kövesd ,ha teheted ezt az irányt, kérlek! Alkotó munkádhoz kívánok jó egészséget !Szeretettel!Kata  

            

    Kata                 

  "ne fogjon senki könnyelműen a húrok pengetésihez....!"    

Csilla képe

Köszönöm szépen, drága Kata a kedves szavaidat, és ezt a szép montázst is. Az első perctől otthon érzem magam köztetek, hiszen úgy fogadtatok, most pedig kaptam Tőletek egy nagyon szép ajándékot! Igyekszem követni ezt az irányt, ahogy kérted!:) Szeretettel ölellek

barnaby képe

Kedves Csilla! Isten éltessen a "Halhatatlanok"kozott...gratulalok neked melto helyedre kerültél. Üdvöm.:b:)

Csilla képe

Hallatlanul örülök, hogy így gondolod! :) Köszönöm szépen, Barna! :)

Haász Irén képe

Kedves Csilla, szeretettel gratulálok, szívesen olvasom a verseidet.

Csilla képe

Köszönöm szépen, drága Irén, megtisztelsz a véleményeddel! 

Gratulálok! :) A Vitorlás c. versed volt az első olyan, amire felfigyeltem. Szeretem, ahogy írsz, a költészeted, a világod.

Csilla képe

Köszönöm szépen, Zsanka, jó ezt hallani! :) A Vitorlás nekem is kedves.:)

Schvalm Rózsa képe

Kedves Csilla !

Sok szeretettel gratulálok, nagyon szeretem a verseidet.Rózsa

Csilla képe

Szeretettel megköszönöm a kedvességedet, drága Rózsa! 

lnpeters képe

Drága Csilla!

Gratulálok a Csarnokba kerülésedhez, és szeretettel üdvözöllek a fedélzeten!

Pete László Miklós (L. N. Peters)

Csilla képe

Köszönöm a bizalmat és az elismerést, Kapitányom! Megtisztelő itt lenni, és nem tagadom, boldog vagyok, hogy érdemesnek tartottatok rá. Igyekszem a legjobb tudásom és tehetségem szerint részt venni a szolgálatban! :)

vati képe

Csarnokbeli és szerkesztőségbeli új társként én is szeretettel köszöntelek, kedves Csilla! Örülök, hogy a továbbiakban gyütt dolgozhatunk.

Varga Tibor

Csilla képe

Enyém az öröm, kedves Tibor! Szeretettel megköszönöm az eddigi munkátokat, és bízom benne, hogy a továbbiakban is segítettek a tanácsaitokkal, meglátásokkal! :)

Kedves Csilla!

Szeretettel gratulálok a csarnoktagsághoz, a verseidhez, nagyon szeretem őket olvasni.

Csilla képe

Köszönöm szépen, Becca! Örömet szereztél kedves szavaiddal. :)

Judit képe

Szeretettel üdvözöllek én is a Csarnokban. :-)


Csilla képe

Köszönöm szépen, Judit! :)