ma nekem másképp ünnep az ünnep

Tudom, hogy a hó alatt van az ország, és ma nemzeti ünnepünk van, de a mai nap nekem másként ünnep: ma indult el első könyvem reklámkampánya.

Azoknak, akik figyelememmel kísérték itt munkásságomat:

www.gocpont.com

És a reklámhadjáratnak (amely saját munka az utolsó tollvonásig és ötletszikráig) köszönhető bővülő rajongótábor (meg kell küzdenem a szivecskéket küldözgető szép lányokkal is - ennél rosszabb dolgom ne legyen):

http://www.facebook.com/gocpont

Álljon meg a szél, álljon meg a hó (segítsük az úton rekedteken közvetve és közvetlen), és legyen szép napja mindenkinek.

:)

 

Hozzászólások

Szeretettel köszöntelek ezen a különös ünnepen, sok sikert kívánva, hogy a megérdemelt sikert kitartó munkádért learathasd.

Szeretettel és tisztelettel: Zsuzsa

Nagyon koszonom, Zsuzsa. Nem vagyom sikerre, nekem siker az, hogy elek, csak megyek az uton tovabb. A munka orom, ha masoknak is tetszik.  Minden jot Neked.


M. Karácsonyi Bea képe

Gratulálok hozzá!

Köszönöm!


hzsike képe

Nagy szerettel gratulálok, kedves Toma! Csodálatos érzés, csodálatos dolog. Egy "íróembernek" igazi viszaigazolás.

Szeretettel:Zsike:)

István, gratulálok a könyvedhez. Melyik könyvkiadó adja ki, és ki terjeszti?

hubart képe

Adja a Gondviselő, hogy sikeres legyen az a kampány, és valósuljon meg az álmod! Mefgérdemled, mert nagyon sok munkát fektettél, fektetsz bele. A végén majd Veled együtt örülünk, remélem. 

Köszönöm. Bizony sok munka ez, és mivel kiadói munka is jár vele, ezért dupla meló az egész. De 30 éve várok rá,  és eltökélten haladok a cél felé, úgy néz ki, hogy most már tényleg nem vicc az egész :). Hiszen itt van az asztalon. :) Máig nem hiszem el... mindenkinek kívánom ezt az érzést. Tanulság: ezt csak 100%-os elszántsággal lehet csinálni, mint minden mást az életben. 

A könyv április 3-tól megtalálható lesz az ország jelentős könyvesboltjaiban.

Minden jót, jó alkotást.


István, melyik könyvkiadó adja ki?

Gratulálok, nagy érzés, és sokáig ki tud tartani :-). Örömmel olvastam a hírt!

aLéb

Köszönöm, tisztelettel, kedves Béla (ismeretlenül is). Az biztos, hogy ki fog tartani, mert majusban kezdődik az angol fordítása - ott is végig kell majd kísérni a könyvet ( új borító, új reklámok, új kampány...) es aztán jön a többi terv szép sorban.
Az igaz, az elso élménye mindig nagyon intenzív.


Ezek szerint magánkiadásban adod ki?

Köszönöm Joe. Remelem tetszeni fog. :) de ugye ízlések es pofonok :) Ahogy szoktam mondani, bocsánat hogy magamat idézem: " nem írhatsz mindenkinek, csak olyanoknak, akik majd pontosan ugyanúgy izgulnak a könyved olvasasakor, mint te, amikor megirtad. Es biztos lesznek ilyenek". Ezt egy írni készülő kollégámnak mondtam, azt mondta, hogy toléletes írói filozófia... En ehhez tartom magam a továbbiakban is. Részletek olvashatók a weboldalon http://www.gocpont.com/?page_id=199

 

(Es bevallom, en minden korrekturaval ujra izgultam. :) néha elfelejtettem, hogy mi a dolgom. Igy volt vele a feleségem is.)


Gratulálok Toma!

Nem gondoltam volna, hogy sci-fit is írsz... Valamikor nagyon régen én is elkezdtem egy hasonló novellát. Két oldalig jutottam :))  Ott porosodik a fiókban :) Mindig nagyra tartottam azokat az embereket akiknek a fantáziája nem ragad le a "mánál" , hanem képzeletével a távoli jövőbe repíti az olvasót... Nem tudom mennyibe fog kerülni a könyved, de mindenképpen összegyüjtöm rá a pénz és megveszem.

Megnéztem a videó-ajánlókat is.  Mégegyszer gratulálok. További jó munkát, és sok sikert.

Barátsággal: Barna

Kedves Barna, ennek a könyvnek a történetében ( egy kemény scifi-s olvasó szerint) az a megkapó, hogy tökéletesen hihető. 400 evvel játszódik korunk után, nem a nagy messzeségben, minden a jelen korban gyokereztetheto (főleg az alapkonfliktus). Filmszeru, vonalvezetése is olyan, mintha egy filmet neznel ( vannak meg egyébb jövőbemutató ilyesféle tervek vele), hiteles történelmi es kultúralis háttérrel ( fel év komoly kutatómunka), japán es kínai szakértőkkel, biológus szakértőkkel konzultálva született a könyv. Szóval komoly hatterkutatassal es előkészületekkel.

Scifit 14 éves korom óta írok, verset csak 4-5 eve ;) igy az volt előbb. Anyamnak koszonhetem, hogy beiratott a miskolci csillagasz szakkorbe, emiatt szota sem veszem le a szemem az egrol.. (hopp, ez ket ertelmu lett, errol lehet majd verset irni ;) Nem tudom megzabolazni az elmemet. Szerintem jo kis agy torna ez.

Az ara 2990 ft. Majd lehet aprilistol a Kiadotol is rendelni, ahol olcsobb lesz 10%-al, de meg csak most alakulnak ennek a webes feluletei. Azt hiszem ez egy Jo atlagar egy mai konyv eseteben.


Toma, látom, szándékosan kerülöd a válaszadást. Nem baj, ha valaki magánkiadásban adja ki az első könyvét, nem kell szégyellni.

A kapcsolarunk minősége miatt nem kívántam ujabb beszélgetésbe bonyolódni, hiszen az animaciora azt mondtad, borzasztó, minek folytassam ezt veled? Meg egyebkent is meg akartam mutatni, hogy milyen az, ha valaki nem kap valaszt a kerdeseire ( mint par hete en itt valakitol :) De ha ennyire érdekel, a kiadó hivatalos kiadó neve Articity Kiadó es Media Kft. - amelyben olyan emberek dolgoznak, akik 100%-osan oda teszik magukat :)

Szégyen hahaha..., :)


Kedves István!

Gratuláltam neked, és feltettem egy egyszerű kérdést. Te semmibe vetted, most pedig modortalanul és arrogánsan válaszolsz. Az első könyv mindig nagy élmény, több alázatot és szerénységet kér a szerzőtől. Ne feledd, ez az Internet! Ami ide egyszer felkerül, az ott is marad, és az olvasók megtalálják.
További sok sikert!

Éva, nézd: már hat személyes emaillel ezelőtt sem kívántam folytatni veled, mikor bocsánatot kértél a jelződért. Folyamatosan jelzőkkel illettél engem, aki végig tisztességesen, szó nélkül és ingyen dolgozott ennek az odalnak. Utána egyszerű kérdéseket tettem fel - ahogy írod hogy most te is egyszerű kérdést tettél fel -, Lacinak, Neked, semmilyen választ nem kaptam. Csak mismásolást, és nevetségessé tettetek engem (Judit a tanúm rá). Én sosem illettem egyik munkádat sem semmilyen jelzővel, nem mondtam milyen, nem is fogom. Döntsék el azok, akik majd ingyenesen letöltik és elolvassák. 

Nem szeretek játszani az emberekkel, de most nem akartam válaszolni a kérdésedre, hogy lásd: milyen az, ha semmibe vesznek. Ha rögtön válaszoltam volna, nem tudtad volna meg, hogy mit éltem át a távozásom előtti hetekben, mikor teljesen korrekt - és egyszerű - kérdéseket tettem fel a munkával kapcsolatban. Pontosan azért tettem fel őket, hogy vállaljam-e ezt az ingyenmunkát még egy ideig úgy, hogy majdnem csak én egyedül vagyok jelen a vezetőségből. ("vagány hozzáértéssel" - nem én mondtam :)

De azt mondtad, sosem kedveltél. Várjunk csak, akkor ennek fényében kérdezem én: Miért jöttél ide gratulálni? Miért érdekel ki adja ki lassan 2 év kemény munkája gyümölcsét? Ha már korábban eldöntötted, hogy nem jó, akkor mire ez a színjáték?

Én nem tettem volna a helyedben. Legalábbis ha a magánlevelek és a kifelé mutató kommentekben önazonos ember található. Arra, hogy a végén azt mond: nem szégyen az, ha magánkiadásban jelenik meg a műved? Milyen szégyenről van szó? Egy művész miért szégyellné magát? A művész alkot, korántsem foglalkozik azzal, hogy műve miként kerül el az olvasó/befogadó/műélvezőhöz. A cél: hogy elkerüljön. Mindenki a neki megfelelő formát válassza. Minden eddigi dolgom magánúton jutott el akár a nagyvilágba is (és újra köszönöm Istennek, hogy ezeket lehetővé tette). A sajátért dolgozni, saját kiadót alapítani akkora szégyen? Hiszen már mondtam korábban, hogy saját kiadót fogok alapítani, nem volt ismeretlen számodra, miért kérdezted meg megint? Mi okkal? Hogy a végén a valamiféle szégyenhez lyukadjunk ki? Én nem megélhetésből írok... élvezetből és tisztességesen dolgozok a munkáimon.

Az olvasók megtalálják, megtalálják a verseimet is, a hozzáfűzéseimet is, a kritikáimat, verselemzéseimet, cikkeimet (ha nem törli valaki), meg minden mást, ezt is. És gondolnak majd, amit gondolnak. Miért kell most az olvasók személyét is eljátszanod? Hagyd ezt az olvasókra. Az olvasókat a könyv érdekli, nem foglalkoznak az íróval (legalábbis nem mindegyikkel, én nem vagyok nőzős, iszós, botrányos, valószínűleg nem fognak ezért a bulvárlapok üldözni, de nincs is szükség rá). És nem kell túlértékelni, ki mit fog megtalálni, mert ezt a kis blogot itt csak azok, akik szerették a verseimet (ha nics valahová belinkelve).

Milyen alázatról van itt tehát szó? Az már túl van az alázaton, hogy netán örvendek a jól végzett munkámnak és megosztom másokkal, akikkel együtt dolgoztam ezen az oldalon korábban (hiszen ki más osztaná meg? A maguk is megosztott scifi csoportok? A scifi.hu Laci szerkesztésében? Hol? Itt a főoldalon, az elmenetelem után?) Mi a zavaró ebben? A világ ezen részén hosszasan rázzák a kezemet érte, japán barátoknak könnybe lábad a szemük a könyvet kísérő projekt láttán, hogy milyen hitelesen és micsoda energiával hoztunk létre mindent (ne haragudj, ezt az élményt másokkal is meg kell osztanom, nagyobb katarzis volt, mint a könyv megjelensése). A kínai barátom minden segítséget megad (még akkor is, ha tudja, az országát a könyben bűnözők uralják) És együtt sörözünk az örömre, boldogan, önfeledten? Mert itt értékelik azt, ha valaki valamit tud, és jól csinál (és ha még valaki mást is tud, vagy többet, akkor még jobban örülnek). Otthon mindig jól pofáncsaptak, hogyha valamit jól csináltam, vagy az elvárhatónál többet tettem. Itt azt nézik, mit tudsz, és nem hogy miről beszélsz. És itt szeretnek örülni a sikereknek, nem szégyellik, vagy álszerénykednek... álalázat, álszerénység, sznobizmus? Ez az őszinte? Vagy ez az elvárható? Én mindig minden mondatomat vállaltam, és ezután is vállalom.

Mindig Istennek köszöntem meg mindent... most is.

Azt hittem már legalább a blogban hagyni fogsz egy kicsit. Kérlek, hagyd meg ezt a blogot a verseknek és annak, hogy nekem a március 15-e másképp volt ünnep, mint azelőtt. Mint ahogy azt sokan megérezték, és azoknak meg is köszönöm. Ezután kérlek semmilyen munkámat, versemet, hozzászólásomat ne kommenteld. Én ezelőtt sem kívántam megtenni a te munkáiddal.