Fülszöveg

Fülszöveg és ajánló az új kötethez.

Stephen Paul Thomas
Halál a csillagokban

„…nem szeretne háromszáz évig élni. Az maga lenne a büntetés…”

Stephen Paul Thomas idén megjelent első könyve, a Gócpont című regény több száz oldalon át feszegetett az egész emberiséget érintő, fontos és súlyos problémákat. Második könyve, a Halál a csillagokban hasonló mélységekbe invitálja az olvasót, ám ezúttal a szerző nem egyetlen hosszabb, hanem 11 rövidebb történetbe ágyazta mondanivalóját – melyek mindegyike a Gócpont által felfestett jövőben játszódik.

A Halál a csillagokban novelláskötet, melynek írásai bár más-más történeteket mesélnek el más-más szereplőkkel, ám a kötet végére érve mégis koherens egésszé állnak össze. Pontosan úgy illeszkednek egymás mellé, mint egy kirakós játék darabjai, az egyes novellák továbbgondolva, kiegészítve egymást. A fő téma ezúttal az élet, a halál és a lélek mibenlétének mindenkit érdeklő és mindenkire egyaránt érvényes alapkérdései.

Miért élünk? Meddig? Mi van rá befolyással? Belenyúlhatunk-e a megmásíthatatlanba, változtathatunk-e a kegyetlen végzeten? Damoklész kardja vajon tényleg ott lebeg mindenki felett? Ha felülírhatjuk a mindenkire kimért sorsot, annak vajon mi az ára? Egyáltalán végzet-e a végességünk és valóban kegyetlen? Mi a jobb: örökké élni, több száz évig vagy csak addig, mint mindenki más? Isteni elrendelés a születéstől halálig tartó fizikai lét vagy a természet szigorú törvénye?

Stephen Paul Thomas élvezetesen, izgalmasan és változatosan mesél, és villant fel nem egyszer talányos válaszokat. Kapunk tőle krimit, kalandtörténetet, bírósági tárgyalást, hol tudományosabb, hol fantasztikusabb írást. Olvasmányos, azonnal magába szippantó kötet a Halál a csillagokban, de a lényeg persze nem ez. Hanem hogy mi végre van, hol rejtőzik és mi az a lélek, s vajon életben marad-e a test elkerülhetetlen halála után?

A választ mindenki megtalálja majd a könyvben, sőt mindenki meg is fogalmazza majd magának – gondolkodásmódja, vérmérséklete, értékítélete és hite alapján.

Wágner Gábor

Hozzászólások

Nagygyörgy Erzsébet képe

Kedves Toma!

Az újabb könyvedhez is gratulálok neked.

Szeretettel Dyona

Nagyon köszönöm Dyona!


M. Karácsonyi Bea képe

Rajongóid bizonyára epekedve várják, sok sikert hozzá!

Biztos! Látod fölötted is van egy! :) Köszönöm...


Köszönöm Joe bácsi... :) Örülök neki.


M. Karácsonyi Bea képe

Kedves Toma, elnézést kérek, ne vedd tolakodásnak, nem akarok megsérteni senkit, de kicsit átírtam a fülszöveget, ahogy szerintem helyesebb.:)

--

Stephen Paul Thomas idén megjelent első könyve, a Gócpont című regény több száz oldalon át feszegetI az  emberiséget érintő, fontos és súlyos problémákat. Második könyve, a Halál a csillagokban hasonló mélységekbe invitálja az olvasót, ám ezúttal a szerző  11 rövidebb történetbe ágyazta mondanivalóját – melyek mindegyike a Gócpont által felfestett jövőben játszódik.

A Halál a csillagokban novelláskötet, különböző történeteket mesél el, más-más szereplőkkel, ám a kötet végére  koherens egésszé áll össze a tartalom. Pontosan úgy illeszkednek egymás mellé, mint egy kirakós  darabjai, az egyes novellák továbbgondolva, kiegészítik egymást. A fő téma ezúttal az élet, a halál és a lélek rejtelmeibe vezeti az olvasót.

Miért élünk? Meddig? Mi van rá befolyással? Belenyúlhatunk-e a megmásíthatatlanba, változtathatunk-e a kegyetlen végzeten? Damoklész kardja vajon  ott lebeg mindenki felett? Ha felülírhatnánk a mindenkire kimért sorsot, annak vajon mi lenne az ára? Egyáltalán végzet-e a végességünk és valóban kegyetlen? Mi a jobb: örökké élni,  vagy csak addig, mint mindenki más? Isteni elrendelés a születéstől-halálig tartó fizikai lét, vagy a természet szigorú törvénye?

Stephen Paul Thomas élvezetesen, izgalmasan és változatosan mesél, és villant fel nem egyszer talányos válaszokat. Kapunk tőle krimit, kalandtörténetet, bírósági tárgyalást, hol tudományosabb, hol fantasztikusabb írást. Olvasmányos, azonnal magába szippantó kötet a Halál a csillagokban,  ahol a lényeg, hogy mi végre van, hol rejtőzik és mi az a lélek, s vajon életben marad-e a test elkerülhetetlen halála után?
A választ mindenki megtalálja  a könyvben, sőt mindenki meg is fogalmazza majd magának – gondolkodásmódja, vérmérséklete, értékítélete és hite alapján.

Köszönöm Sea, hogy átírtad, de mivel ez egy barát saját gondolata, én meghagytam saját stílusában - legyen, ahogy ő akarta. (A majd kltszer szerepelt a végén, azt már én is kiszedtem... de nagyjából mindent hagytam)


De ez az átiratod nekem nem ad érthető mondatot, vagy egy írásjel hiányzik belőle... vagy két külön tagmondatban lenne értelmes. Vagy a "fő téma" nem kell.

"A fő téma ezúttal az élet, a halál és a lélek rejtelmeibe vezeti az olvasót."


M. Karácsonyi Bea képe

Nem is átírtam, csak kigyomláltam, ahol magyartalan, bántotta a szemem, semmi hátsó szándék nem volt benne.Különösebben nem érdekel, de mivel idehoztad és elolvastam... 

semmi baj, köszi...  Nyilván lehet így is meg úgy is nézni. Néhol megbicsaklik, de akkor is ez arra a személyre jellemző, aki az ajánlást írta. Én is finomitottam rajta, de azért olvasd el még egyszer azt a mondatot, amit átírtál - az sem tökéletes.


M. Karácsonyi Bea képe

Nem tudom mire gondolsz, mi nem értelmes, lehet elhagytam egy vesszőt valahol, az  eredetiben viszont találkoztam nyelvtani problámákkal, szóismétlésekkel, egyébbel.

"A fő téma ezúttal az élet, a halál és a lélek rejtelmeibe vezeti az olvasót."

ez vagy

ezúttal az élet, a halál és a lélek rejtelmeibe vezeti az olvasót.

vagy

A fő téma ezúttal az élet, a halál és a lélek rejtelmei


M. Karácsonyi Bea képe

:)Ez a mondat nekem eleve nem teszik a fülszövegben, valahogy másképp fogalmaznám, főként, hogy már előtte egyszer le van írva, kicsivel előrébb.

Természetesen az utolsó szó Téged illet, mivel ez a Te blogod, de ismersz, kimerem mondani, lemerem írni azt, amit más nem, legalábbbis olyan helyeken, ami nekem fontos.Ez persze nem biztos, hogy jó.

Sok sikert mégegyszer.

Köszönöm Nektek.


hzsike képe

Szeretettel gratulálok itt is, kedves István!

Zsike : )

Köszönöm Erzsike, itt is nagyon köszönöm.